Dla każdego coś pysznego!

Główne składniki

Polecamy na

salatka z jarmuu z sosem musztardowo miodowym  

Składniki:
- 6-7 liści jarmużu
- ¼ żółtego melona
- 100 g czerwonych winogron
- 100 g sera żółtego typu Radamer
- 100 g pestek dyni
- pieprz grubo zmielony do smaku


Składniki-sos:
- 3 łyżki Musztardy francuskiej Tarsmak
- 3 łyżki miodu
- sok z połówki cytryny
- 3 łyżki oleju


Wykonanie:
Liście jarmużu dokładnie umyć, wyciąć i odrzucić twarde części, a resztę poszarpać. Melona obrać, pokroić w cząstki. Winogrona przeciąć na pół, a ser pokroić w kostkę. Składniki na sos dokładnie wymieszać. Dodać uprażone na suchej patelni pestki dyni, przygotowany wcześniej sos musztardowo-miodowy i wymieszać. Gotową sałatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.


Smacznego!