pieczona piers z kurczaka z duszonym jarmuzem i sosem czosnkowym  

Składniki:
- 4 sztuki piersi z kurczaka (po ok. 150g)
- 5-6 liści jarmużu
- 1 łyżka masła
- Olej
- 4 łyżki Sosu czosnkowego PREMIUM Tarsmak
- Sól, papryka słodka, pieprz do smaku


Wykonanie:
Filety z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, papryką i odstawić do lodówki na godzinę. Następnie natłuścić olejem i upiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku (200°C, ok. 35-40 min). Liście jarmużu dokładnie umyć, wyciąć i odrzucić twarde części, a resztę pokroić w dużą kostkę. Doprawić odrobiną soli i poddusić na wolnym ogniu na maśle do miękkości. Na koniec dodać 4 łyżki Sosu czosnkowego PREMIUM Tarsmak i wymieszać. Pieczoną pierś z duszonym jarmużem podawać jako danie główne z podsmażanymi ziemniakami lub innymi dodatkami.


Smacznego!