Drukuj
krewetki w curry  

Składniki:
- krewetki tygrysie: 300g
- olej słonecznikowy: 3 łyżki
- kurkuma: 1 łyżeczka
- imbir: 1/2 łyżeczki
- gałka muszkatołowa: 1/2 łyżeczki
- czosnek: 2 ząbki
- sos piri-piri firmy Tarsmak: 1 łyżeczka
- mleczko kokosowe 150ml
- sos sojowy: 1/2 łyżeczki
- sól do smaku


Wykonanie:
Na patalnię wlać olej, dodać kurkumę, imbir, gałkę, i wyciśniety czosnek. Całość chwilę podsmażyć, dodać sos piri-piri, obrane z pancerza krewetki i wszystko wymieszać. Wlać mleczko kokosowe, dodać sos sojowy, sól do smaku i krótką chwilę poddusić mieszając.
Podawać z ryżem lub białym pieczywem.


Smacznego!