Dla każdego coś pysznego!

Główne składniki

Polecamy na

krewetki z sosem tikka masala  

Składniki:
- krewetki tygrysie surowe: 300g
- sok z cytryny: 1 łyżeczka
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz czarny do smaku
- mąka
- jajko
- bułka tarta
- olej rzepakowy do smażenia


Wykonanie:
Krewetki obrać z pancerza pozostawiając ogonek i jeden pierścień. Włożyć do miseczki, dodać sok z cytryny, wyciśnięty przez praskę czosnek, pozostałe przyprawy i dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 1 godzinę.
Opanierować w mące, jajku, bułce tartej, a następnie usmażyć na złoty kolor w rozgrzanym głębokim oleju. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z sosem Tikka Masala firmy Tarsmak.


Smacznego!