Drukuj
mini kebaby  

Składniki:
- ½ kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
- 1 jajko
- 1 średnia cebula
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 łyżka mąki
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz, majeranek, ostra papryka do smaku
- Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak


Wykonanie:
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać posiekany drobno czosnek, mąkę i smażyć jeszcze przez chwilę, by mąka straciła surowy smak. Całość dodać do mięsa, wbić jajko, przyprawić i dokładnie wyrobić. Wyrobione mięso podzielić na 6 równych porcji. Porcje uformować w zgrabne podłużne kotleciki i nadziać je na drewniane patyczki do szaszłyków. Minikebaby smażyć na oleju ok. 20 minut, co jakiś czas obracając. Podawać z Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.


Smacznego!