Drukuj
filet z sandacza  

Składniki:
- filet z sandacza: 4 porcje po ok. 150g
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju
- wino białe półwytrawne 100ml

 

Składniki na sos:

- musztarda sarepska Tarsmak: 2 łyżki
- musztarda francuska Tarmsmak: 2 łyżki
- miód wielokwiatowy: 2 łyżki
- śmietanka słodka 18% 150 ml


Wykonanie:
Rybę doprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podlać winem i poddusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 5-6 minut.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podgrzać często mieszając.
Gotową rybę wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem.


Smacznego!


Autorem przepisu jest Robert Muzyczka – Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy