| Składniki:- filet z sandacza: 4 porcje po ok. 150g
 - sól, pieprz do smaku
 - 2 łyżki oleju
 - wino białe półwytrawne 100ml
   Składniki na sos: - musztarda sarepska Tarsmak: 2 łyżki- musztarda francuska Tarmsmak: 2 łyżki
 - miód wielokwiatowy: 2 łyżki
 - śmietanka słodka 18% 150 ml
 Wykonanie:
 Rybę doprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podlać winem i poddusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 5-6 minut.
 Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podgrzać często mieszając.
 Gotową rybę wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem.
 Smacznego!
 Autorem przepisu jest Robert Muzyczka – Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
 |