  | 
  | 
 Składniki: - 100g filetu z indyka - 100g polędwiczki wieprzowej - 100g schabu bez kości - 2 łyżki oleju - Musztarda sarepska Tarsmak 
 Składniki-przyprawy: - do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir - do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek - do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie 
 Wykonanie: Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z Musztardą sarepską Tarsmak. 
 Smacznego! 
 |