| Składniki na ciasto naleśnikowe:- mleko ½ l
 - mąka
 - jajko 1 szt.
 - olej do smażenia
   Składniki na farsz: - kapusta kiszona: 1 kg- podgrzybki suszone: 50 g
 - 2 średnie cebule
 - 2 łyżki oleju
 - masło: 50 g
 - sól, pieprz do smaku
   Składniki na panierkę:- mąka pszenna
 - jajko
 - bułka tarta
 - olej do smażenia
 Wykonanie:
 Mleko, mąkę i jajko dokładnie wymieszać mikserem, tak żeby nie było grudek. Usmażyć naleśniki na odrobinie oleju (ok. 1 łyżeczka na jeden naleśnik).
 Kapustę ugotować do miękkości w wodzie. Dokładnie odcisnąć i pokroić bardzo drobno, lub przepuścić przez maszynkę do mięsa na grubych oczkach. Grzyby dokładnie wypłukać, również ugotować do miękkości i drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać grzyby, masło i chwilkę razem poddusić. Dodać do kapusty, przyprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
 Na usmażone naleśniki nałożyć po łyżce farszu i zwinąć krokiety. Opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoty kolor.
 Podawać z podgrzanym sosem pieczarkowym firmy Tarsmak.
 Smacznego!
 Autorem przepisu jest Robert Muzyczka – Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
 |