  | 
  | 
 Składniki: - 5-6 szt. szparagów zielonych - 4 plasterki szynki parzonej - 2 łyżeczki masła - 3 jajka - 1 garść młodego szpinaku - sól, pieprz do smaku - Sos serowy Tarsmak 
 Wykonanie: Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok. 8 minut. Szynkę pokroić w kostkę, krótką chwilę podsmażyć na łyżce masła, a następnie dodać szparagi. Do miseczki wybić jajka, doprawić solą, pieprzem i energicznie roztrzepać rózgą. Dodać posiekany szpinak, wymieszać i usmażyć na wolnym ogniu z obu stron na łyżeczce masła. Na gorący omlet wyłożyć szparagi z szynką, polać Sosem serowym Tarsmak i zwinąć. 
 Smacznego! 
 |