| Składniki:- 600 g polędwiczki wieprzowej
 Składniki-marynata:
 - 100 ml oleju
 - 2 łyżki sosu sojowego
 - 100 ml piwa
 - 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
 - sok z ½ cytryny
 - 2 ząbki czosnku
 - sól, pieprz do smaku
 - Sos chrzanowy Tarsmak
 Wykonanie:
 Z polędwiczki wieprzowej usunąć błonę, przeciąć na cztery części i uformować steki, lekko rozbijając je dłonią w poprzek włókien. Ząbki czosnku wycisnąć przez praskę. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać, wysmarować nią steki i wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Następnie grillować na rozgrzanym ruszcie po ok. 5 min z każdej strony. Podawać z Sosem chrzanowym Tarsmak.
 Smacznego!
 |