|  |  | Składniki:- 100g filetu z indyka
 - 100g polędwiczki wieprzowej
 - 100g schabu bez kości
 - 2 łyżki oleju
 - Musztarda sarepska Tarsmak
 Składniki-przyprawy:
 - do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
 - do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
 - do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie
 Wykonanie:
 Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z Musztardą sarepską Tarsmak.
 Smacznego!
 |