|  |  | Składniki:- krewetki tygrysie: 300g
 - olej słonecznikowy: 3 łyżki
 - kurkuma: 1 łyżeczka
 - imbir: 1/2 łyżeczki
 - gałka muszkatołowa: 1/2 łyżeczki
 - czosnek: 2 ząbki
 - sos piri-piri firmy Tarsmak: 1 łyżeczka
 - mleczko kokosowe 150ml
 - sos sojowy: 1/2 łyżeczki
 - sól do smaku
 Wykonanie:
 Na patalnię wlać olej, dodać kurkumę, imbir, gałkę, i wyciśniety czosnek. Całość chwilę podsmażyć, dodać sos piri-piri, obrane z pancerza krewetki i wszystko wymieszać. Wlać mleczko kokosowe, dodać sos sojowy, sól do smaku i krótką chwilę poddusić mieszając.
 Podawać z ryżem lub białym pieczywem.
 Smacznego!
 |